Walikota Kediri Gercep Kirim Sayuran Menyang Korban Semeru Njeblug

kediri
banner 468x60

Metrojatim Kediri Raya – Walikota Kediri Abdullah Abu Bakar cepet-cepet ngatasi kekurangan sayuran amarga njeblug gunung Semeru ing Kabupaten Lumajang, Senin (6/12). Walikota Kediri blanja sayuran ing Pasar Grosir Ngronggo, sing banjur langsung dikirim menyang warga sing kena pengaruh ing Kabupaten Lumajang. Kaya sing dingerteni, njeblug gunung Semeru kedadeyan ing dina Sabtu awan. Kumelun kandel lan awu vulkanik njeblug, nggawa macem-macem dampak kanggo wong sing manggon ing sacedhake.

Macem-macem bantuan wis teka kanggo ngenthengake beban warga sing kena musibah iki. Adhedhasar katrangan saka Kepala BPBD Kutha Kediri sing saiki ana ing Kabupaten Lumajang, sayur-sayuran pancen dibutuhake banget. “Tim kita wis ana ing Kabupaten Lumajang. Kita takon kabutuhan apa sing dibutuhake amarga akeh sing nyumbang. Pranyata sayuran iku perlu, mula aku teka mrene kanggo tuku sayuran sing dibutuhake,” ujare Walikota Kediri.

Bacaan Lainnya
banner 300x250

Sayuran kasebut langsung dikirim menyang Kabupaten Lumajang dening tim Pemkot Kediri. Mugi-mugi pitulungan menika saged enggal-enggal disaluraken amargi pancen perlu. Ora mung sayuran, bantuan liyane uga disiapake dening Kutha Kediri kanggo korban bledosan Gunung Semeru. “Iki bakal langsung dikirim supaya bisa langsung dienggo. Muga-muga bantuan iki bisa migunani kanggo warga ing kana,” ujare.

Para pedagang ing Pasar Grosir Ngronggo uga kepincut nyumbang kanggo warga sing kena erupsi Gunung Semeru. Salah sijine yaiku Harianto, pedagang grosir sing nyumbang petai, kacang lan timun. “Bantuan iki dakpasrahake marang Walikota Kediri. Muga-muga bisa dadi berkah lan migunani kanggo sing kena musibah,” ujare.(mj)

Share and Enjoy !

banner 300x250

Pos terkait

banner 468x60

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.