Tragis, WNI Dilarang Ngibarake Gendera Indonesia Ing Wilayah Citraland Surabaya

tragis
banner 468x60

Metrojatim Surabaya – Ing tanggal 15 Oktober 2021, ana tumindak larangan ngibarake gendera abang putih ing gugusan Kulon Lor perumahan Citraland Surabaya dening satpam sing jenenge Zaenuri.

Tumindak satpam kasebut nglanggar Undang-Undang Nomor 24 Tahun 2009 ngenani Bendera, Bahasa, lan Lambang Negara, uga Lagu Kebangsaan sing unine : Saben uwong dilarang ngrusak, nyuwek, ngidak-idak, ngobong, utawa nindakaké liyan. tumindak kanthi maksud ngrusak, ngenyek utawa ngremehake kehormatan gendera negara.

Bacaan Lainnya
banner 300x250

Ing kedadean iku satpam Citraland uga ngomong kanthi nada kasar marang aku ‘Kowe dudu wong asli Indonesia’, lan aku mangsuli yen aku pancen keturunan Tionghoa, nanging aku wong Indonesia.

Kuwi tembunge satpam kasebut. jelas bertentangan dengan Pancasila, sila ke 3, yaitu Persatuan Indonesia karena mempertanyakan keutuhan bangsa Indonesia.

Tindak tutur pitakonan ras lan etnis nerak Undhang-undhang Nomer 40 Taun 2008 babagan Penghapusan Diskriminasi Rasial lan Etnis mligine Pasal 4 huruf lan b angka 2 sing unine : pidhato, medharake, utawa mbuwang tembung-tembung tartamtu ing papan umum utawa panggonan liyane sing bisa dirungokake dening wong liya.

Dene tumrap nglanggar pranata-pranata ing Pasal 4, Pasal 16 angger-angger ukum pidana kaya ing ngisor iki: Sapa wae wong kang kanthi sengaja nedahake rasa sengit utawa sengit marang wong liya adhedhasar diskriminasi ras lan etnis kaya kang kasebut ing Pasal 4 huruf b angka 1; angka 2, utawa angka 3 dipidana penjara paling lama 5 (lima) taun lan utawa denda paling akeh Rp 500.000.000 (Lima Atus Juta Rupiah).

Kajawi tumindak menika, para satpam Citraland ugi sampun bola-bali nyegat karyawan kula ingkang badhe nindakaken kegiyatan ndandani utawi kegiyatan sanesipun ing griyanipun pelanggan ing Citraland. Tumindak iki cetha nglanggar HAM kaya kang kasebut ing Undang-undang Nomor 39 Tahun 1999 mligine hak ora diganggu, hak kerja.(mj/red)

Share and Enjoy !

banner 300x250

Pos terkait

banner 468x60

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.