Temokake Struktur Candhi, DPRD Surabaya Nyengkuyung Pembangunan Museum Kawasan Sunan Ampel

surabaya
Wakil Ketua DPRD Surabaya AH Thony,Saat di Ruang kerjanya DPRD Surabaya,
banner 468x60

Metrojatim Surabaya – Pirang-pirang dina kepungkur, kawasan wisata religi Sunan Ampel digegeri golek rong bangunan candhi watu.

Obyek sajarah iki dianggep minangka peninggalan saka Kerajaan Pra-Majapahit.

Bacaan Lainnya
banner 300x250

Watu mirunggan ing struktur candhi iki digawe saka watu andesit (padas) kanthi dawane kira-kira 80 sentimeter, ambane 60 sentimeter, kekandelan 20 sentimeter. “Watu-watu iki ora tau ditemokake ing Surabaya.

Awit saking menika, Wakil Ketua DPRD Surabaya AH Thoni ngapresiasi takmir saha pengurus kawasan Wisata Religius Ampel ingkang taksih njagi barang-barang ingkang saged dipundadosaken bahan cariyos jaman rumiyin.

“Kita apresiasi amarga ora biasa ana watu andesit ing Surabaya. Iki sing kudu disinaoni lan digali luwih jero,” ujare.

Malah, dheweke nyengkuyung Pemkot Surabaya supaya nggawe museum ing kawasan Wisata Religius Ampel utawa paling ora diamanake ing panggonan sing cocok supaya ora rusak.

Amarga, ana bukti obyek kuna sing napsirake jaman biyen ing Kutha Pahlawan.

“We are push kanggo museum kene (Ampel). Bisa kanggo wisata, ziarah, lan uga papan kanggo kajian sejarah supaya luwih jangkep,” ujare.

Sekretaris Partai Gerindra nambahake, obyek kasebut bakal diidentifikasi dening tim ahli cagar budaya (TACB) ing Surabaya lan Balai Pelestarian Cagar Budaya (BPCB) Trowulan.

“Bisa uga bener yen mesjid iku ngadeg ing sadhuwure papan suci umat Hindu. Kita njaluk supaya masyarakat ora ndeleng minangka upaya kanggo mbusak bangunan suci Hindu.(mj)

Share and Enjoy !

banner 300x250

Pos terkait

banner 468x60

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.