Semeru Bledhos, BPBD Jawa Timur Ngirim Tim Evakuasi Warga

semeru
Erupsi Gunung Semeru memuntahkan awan panas, Sabtu (4/12/2021) (Foto : tangkapan layar video warga)
banner 468x60

Metrojatim Surabaya – Gunung Semeru ing Kabupaten Lumajang, Jawa Timur kacarita njeblug lan ngetokake awan panas. Awan kendel katon mudhun saka Semeru, Sabtu (12/4/2021).

Badan Penanggulangan Bencana Daerah (BPBD) Provinsi Jawa Timur ngirim tim kanggo mbantu BPBD Kabupaten Lumajang evakuasi warga sing kena erupsi Gunung Semeru.

Bacaan Lainnya
banner 300x250

“Badan Penanggulangan Bencana Provinsi Jawa Timur lan TRC PB BPBD Lumajang tindak menyang lokasi penilaian lan evakuasi warga sekitar Gunung Semeru,” ujare Kepala BPBD Jatim Budi Santoso ing Surabaya dikutip Antara, Sabtu.

BPBD Lumajang uga langsung koordinasi karo aparat desa kanggo nindakake langkah evakuasi warga sing kena erupsi Gunung Semeru.

Pihake uga ngaku wis nglaporake kahanan Gunung Semeru marang Gubernur Jawa Timur Khofifah Indar Parawansa, Wakil Gubernur Emil Elestianto Dardak, lan Pelaksana Harian Sekretaris Daerah Provinsi Jawa Timur uga Kepala BPBD Jatim. Heru Tjahjono.

Dhèwèké njlentrehake, adhedhasar informasi awal wis ana peningkatan aktivitas Gunung Semeru ing Desa Supiturang, Kecamatan Pronojiwo, Kabupaten Lumajang.

“Kronologis dina iki kira-kira jam 15.00 WIB wis ana peningkatan aktivitas Gunung Semeru sing dibarengi awan panas longsor,” ujare mantan Kepala Satpol PP Jatim.

Nganti saiki, pihake durung nampa laporan sing ana gegayutane karo korban jiwa ing kedadeyan kasebut.

“Sampeyan durung ana laporan korban jiwa lan muga-muga ora ana. Kalebu dampak amarga pengumpulan data isih ditindakake,” ujare.

BPBD uga ngajak warga supaya adoh saka tlatah sakiwa tengene kali kang asale saka gunung kang dhuwure 3.676 meter saka permukaan laut (mdpl) uga gunung geni paling dhuwur ing pulo Jawa.(mj)

Share and Enjoy !

banner 300x250

Pos terkait

banner 468x60

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.