Pemkab Pasuruan Ngawontenaken Festival Budaya Petik Laut

pasuruan
Wabub Pasuruan Gus Mujib ing pembukaan Festival Budaya Petik Laut, Selasa (7/12/2021). (Foto: infokom Jawa Timur)
banner 468x60

Metrojatim Pasuruan Raya – Pemerintah Kabupaten Pasuruan sepisan maneh nganakake Festival Budaya Memetik Laut kang dibukak dening Wakil Bupati Pasuruan Mujib Imron ing Desa Kalijreo Kecamatan Kraton Kab. Pasuruan, Selasa (7/12/2021). Festival Budaya Picking Laut dianakaké kanggo pisanan wiwit pandemi.

Wonten ing pangandikanipun, Gus Mujib ingkang dipunmangertosi wabub menika ngaturaken apresiasi dhumateng acara Metik Laut. Perayaan iki minangka wujud rasa syukur marang bumi kang wis maringi sumber panguripan marang masyarakat.

Bacaan Lainnya
banner 300x250

Gus Mujib ugi ngandharaken bilih acara petik segara menika minangka kegiatan kaslametan ingkang saged dipuntegesi nyuwun keslametan. Ing wektu sing padha ndedonga bebarengan lan ndedonga kanggo saben liyane antarane wong.

“Niat kita kawilujengan, sugeng kagem para nelayan ingkang damel rejeki, lan ugi kangge pakan iwak-iwak ingkang wonten ing pasisir kita, mugi-mugi menawi panjenengan budhal wonten niyat ibadah, inggih punika berjuang kanggo ekonomi kanggo nylametake kulawarga sampeyan. “, ujare Wakil Gubernur.

Sawise menehi pituduh, Gus Mujib menehi pitulungan marang kulawarga korban nelayan sing kecemplung sawetara wektu kepungkur. Koordinasi Badan Penanggulangan Bencana Daerah (BPBD) Kabupaten Pasuruan, santunan ingkang dipunparingaken awujud paket sembako lan saperangan awis.

Turut hadir ing Festival Petik Laut, Kepala Dinas Pariwisata dan Kebudayaan Kabupaten. Pasuruan, anggota DPRD Kab. Pasuruan, Forum Koordinator Kepemimpinan Kabupaten (Forkopimcam) Kabupaten Kraton lan para pemangku kepentingan liwat perwakilan program Corporate Social Responsibility (CSR) saka Pertamina.(*)

Share and Enjoy !

banner 300x250

Pos terkait

banner 468x60

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.