Ngenalake Ganjar, Surabaya Ganjarist Bebarengan karo Club Scooterist Ngadakake Baksos

ganajrist
banner 468x60

Metrojatim Surabaya – Para panyengkuyung Ganjar Pranowo minangka Presiden RI sing nyebut awake ‘GANJARIST’, bubar miwiti gerakan utamane ing babagan sosial.

Malah dina iki, Setu 11 Desember 2021, Ganjarist Surabaya lumantar Satuan Relawan (Satrel) ‘SEMOGA’ (Senang Motoran Ganjarist), katon nyebarake atusan sega kotak marang para pengendara motor ing rong lokasi, yaiku ing Jl. Raya Basuki Rahmat lan Jl. Tegalsari Surabaya.

Bacaan Lainnya
banner 300x250

Marang media, Surya Adi, koordinator SEMOGA Surabaya, njlentrehake, kegiatan ing dina iki sejatine mung jaranan bebarengan lan bakti sosial marang masyarakat.

“Dina iki kita bareng-bareng karo Club Scooterist 13 sing isine kanca-kanca milenial, niat mbantu uga ngenal Pak Ganjar Pranowo marang masyarakat,” jlentrehe.

Surya ngakoni, SEMOGA Surabaya kawangun saka hobi umum, yaiku padha seneng numpak motor. Lan kebeneran Pak Ganjar duwe hobi sing padha.

Ditakoni kenapa dheweke tresna marang Ganjar Pranowo, Surya weruh yen visi lan misi pemerintah saiki padha karo sing ditindakake Ganjar.

“Mulane, kita sarujuk banget yen ing taun 2024 Ganjar Pranowo bakal ngganti Pak Jokowi dadi Presiden RI,” pangajabe.

Semono uga kang diandharake dening Ayu Intan Mustika. Koordinator Ganjarist Surabaya ngendika yen fokus kerjane karo kaum milenial.

Napa fokus ing generasi enom? Ayu njlentrehake, ing kawruhe, generasi iki isih ora stabil lan gampang dipengaruhi gagasan utawa ideologi sing bertentangan karo dhasar negara Indonesia, utamane ideologi Radikalisme lan intoleransi.

“Isih butuh tuntunan kanggo nuwuhake rasa Nasionalisme lan nasionalisme,” ngakoni.

Mula saka iku, Ganjarist Surabaya nyoba nguri-uri lan ngajak kagiyatan-kagiyatan sing positif, kayata saiki ngajak dheweke melu hobi nyopir nalika nindakake bakti sosial.

Kajaba iku, ujare Ayu, Ganjarist Surabaya uga bakal kerep nganakake lomba-lomba positif, utamane ing babagan kabudayan, olahraga lan kreativitas.

“Saka kagiyatan kasebut, kita yakin bakal nuwuhake rasa nasionalisme lan rasa bangga marang kabeh produk lan prestasine bangsa iki,” ujare Ayu.

Acara iki, miturut dheweke, uga ngunggahake tema keberagaman lan rasa tresna marang Indonesia. “Ayo bebarengan nglawan radikalisme lan intoleransi,” ujare.

Ing papan sing padha, Tedi Supriadi, pembina Ganjarist sing uga teka, nambahake Ganjar Pranowo minangka wong sing tepat kanggo nerusake apa sing wis dibangun Presiden Joko Widodo. Saliyane nduweni kredibilitas sing apik lan kabukten, Ganjar Pranowo minangka pawongan sing anti radikalisme lan intoleransi.

“Iku sing paling penting,” ujare Tedi.

Miturut Tedi, kegiatan Ganjarist saiki fokus ing bantuan sosial lan acara pemulihan ekonomi ing Indonesia.

“Kita wis aktif bebarengan karo komunitas Flobamora (NTT, ed). Ing mangsa ngarep kita bakal ngrangkul komunitas liyane tanpa mbedakake antarane etnis, ras lan agama, “ujare Tedi.

Kegiyatan kaya ngono, Tedi negesake, bakal nyetujoni macem-macem beda. “Lho, ing kana kita niru paraga Pak Jokowi lan Pak Ganjar sing bisa manunggalake kabeh bedane bangsa iki,” tambahe.(mj)

Share and Enjoy !

banner 300x250

Pos terkait

banner 468x60

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.