Mak Rini Ngirim Bantuan lan Relawan menyang Jeblugan Semeru

blitar
banner 468x60

Metrojatim Blitar Raya – Bupati Blitar Rini Syarifah dikancani Forkopimda ngirim bantuan lan relawan Gunung Semeru menyang Lumajang esuk iki, Rebo (12/8/2021) ing plataran Kantor Bupati Blitar.

“Kanthi musibah kang dialami sedulur-sedulur, kita kudu ngrasakake kasangsaran kang dialami dening warga ing sakiwa tengene Gunung Semeru,” ujare Bupati Rini utawa akrab disapa Mak Rini.

Bacaan Lainnya
banner 300x250

Mak Rini sajrone pidato kasebut ngandharake yen ana sawetara bantuan sing diwenehake dening Pemerintah Kabupaten Blitar, kalebu kebutuhan pokok, pampers, pangan lan sandhang, lan sandhangan sing layak.

Saliyane relawan saka BPBD lan Satpol PP kanggo menehi bantuan lan bantuan langsung ing lokasi, Pemerintah Kabupaten Blitar uga ngirim petugas kesehatan kanggo mbantu mriksa kesehatan masyarakat sing kena pengaruh.

“Temtunipun misi kamanungsan menika boten badhe lumampah kanthi slamet lan lancar tanpa sinergi sedaya unsur, inggih menika saking masyarakat, TNI/POLRI, saha Pemerintah Kabupaten Blitar. Muga-muga bantuan lan relawan sing kita kirim bisa mupangati lan ngenthengake kasangsarane sedulur-sedulur sing lagi nandhang musibah,” ujare.

Kajaba iku, sambunge Mak Rini, dheweke menehi pitutur marang masyarakat supaya bisa nuwuhake rasa empati lan siaga ngelingi Kabupaten Blitar uga kalebu wilayah rawan bencana mligine bencana hidrometeorologi.

Kanggo informasi luwih lanjut, masyarakat sing arep nyumbang kanggo korban erupsi Gunung Semeru ing Lumajang bisa langsung hubungi Dinas Sosial Kabupaten Blitar.(mj-by)

Share and Enjoy !

banner 300x250

Pos terkait

banner 468x60

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.