Khofifah mrentah BPBD Jawa Timur lan Dinas Sosial kanggo nangani pengungsi

khofifah
Gubernur Khofifah Indar Parawansa
banner 468x60

Metrojatim Surabaya – Gunung Semeru njeblug, Setu (4/12). Gubernur Jawa Timur, Khofifah Indar Parawansa, langsung mrentah BPBD Jatim lan Dinas Sosial ngirim bantuan, peralatan, lan logistik kanggo nangani warga sing kena erupsi, kalebu pengungsi.

Atusan paket bantuan kanggo masyarakat Kabupaten Lumajang sing kena erupsi Gunung Semeru, wis dikirim menyang Lumajang wiwit dina Sabtu (12/4) bengi.

Bacaan Lainnya
banner 300x250

Paket bantuan sing dikirim yaiku beras, lawuh, tambahan gizi, kemul, bocah-bocah, sandhangan bocah, lan kabutuhan dhasar. Kajaba iku, bantuan liyane uga dikirim, yaiku terpal, tas awak, pamper, topeng kain, topeng medis, sandhangan, banyu, biskuit bayi, minyak telon, minyak kayu putih, lan suplemen.

Kajaba iku, uga dikirim Trail, Chainsaw, Pengungsi Tarub, Command Post Tarub, Genset, Light Tower, Velbed, Sleeping bag, Police Line, Pacul, Meneng, Kabel, Jurigen, Boots, Kacamata Google, Toolkit, Helm lan antena menara Hydraulic.

“Aku karo Bupati Lumajang niliki lokasi kedadean lan nyisir apa sing dibutuhake masyarakat,” ujare Khofifah nalika nyemak dampak erupsi Gunung Semeru ing Dusun Renteng, Desa Sumber Wulu, Kecamatan Puro, Lumajang, Minggu ( 5/12).

Khofifah mratelakake, bantuan sing saiki dikirim minangka langkah awal kesiapan Pemprov Jawa Timur kanggo ngadhepi bencana alam. Mengko, ana bantuan sing bakal dikirim kanthi bertahap miturut kabutuhan lapangan.

Pemprov, ujare, wis koordinasi karo BPBD Lumajang kalebu aparat desa lan PPGA (Pos Pengamatan Gunung Api), lan ngajak warga supaya ora nindakake kegiatan ing DAS Mujur (DAS), Bulk Kobokan lan DAS sing bisa uga ana. banjir longsor.panas.

“Aku ngajak masyarakat supaya ora gupuh. Kita terus ngawasi perkembangan liwat WAG (Whatsapp Group), Radio lan terus tundhuk karo panjaluk sing ditindakake PVMBG lan pemerintah,” ujare Khofifah.

Khofifah uga ngandhakake, dheweke uga wis nyuwun marang para bupati lan walikota Jawa Timur supaya padha gotong royong mbantu Kabupaten Lumajang sing lagi ketaman awan panase Gunung Semeru.

“Insya Allah para bupati lan walikota uga jajaran TNI-POLRI, BNPB, SAR bakal gotong royong mbantu masyarakat Lumajang,” ujare.

Malah, sambunge, Badan Penanggulangan Bencana Daerah (BPBD) Jawa Timur bebarengan karo BPBD kabupaten lan Tagana wis padha obah lan koordinasi.

Sauntara kuwi, Badan Penanggulangan Bencana Daerah (BPBD) Jawa Timur nyathet, kronologine njeblug gunung Semeru wektu iki, diwiwiti saka tibane awan panase Gunung Semeru, dina Setu, 4 Desember 2021 jam 15.20 WIB, sing mimpin. dumugi Besuk Kobokan, Desa Supiturang, kecamatan. Pronojiwo.

Adhedhasar data saka BPBD Jawa Timur, saiki sacara visual Gunung Semeru isih ketutupan pedhut, dibarengi udan intensitas sedang lan aktivitas APG isih lumaku. Saliyane iku, BPBD Kab. Lumajang terus ngawasi lan koordinasi karo PPGA babagan perkembangan longsor awan panas Gunung Semeru. Dene tabuh 16.40 WIB, getaran ing seismograf katon suda.

Dene saperangan papan pangungsi kang wis ditemtokake dening BPBD Jatim, antara liya ing Balai Desa Penanggal, Balai Desa Sumberwuluh, Balai Desa Kamarkajang, rumah aman, Masjid Jarit, Kec. Candipuro. Nganti saiki, BPBD Jawa Timur lan Kabupaten Lumajang isih terus ngumpulake data ngenani jumlah pengungsi.

Tingkat aktivitas Gunung Semeru dhewe ana ing Tingkat II (Siaga). Ngendi sawetara lokasi kena pengaruh, antarane liyane, ing Kec. Pronojiwo kalebu Desa Bulk Kobokan, Desa Supiturang lan Kec. Candipuro, utamane ing Desa Sumberwuluh. Dampak kang dumadi amarga Gunung Semeru, antara liya rusake kreteg Gladak Perak, Desa Curah Kobokan, saengga sawetara lokasi ora bisa diakses saka Kab. Lumajang lan gantine muter liwat Kab. mlarat. Sauntara kuwi, sawetara omah ing desa Curah Koboan katutup material vulkanik. (mj)

Share and Enjoy !

banner 300x250

Pos terkait

banner 468x60

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.