DPRD Surabaya Njaluk Kewaspadaan lan Perhatian Pemkot Surabaya marang Kasus Stunting

DPRD Surabaya
Anggota DPRD Surabaya,Cahyo Siswo Utomo Saat mengunjungi Warga Pradah Kali Kendal.
banner 468x60

Metrojatim Surabaya – Kasus stunting ing balita lan bayi sing isih bayi ing Surabaya wis digatekake dening anggota DPRD Kota Surabaya. Salah sijine kedadeyan ing Desa Pradah Kali Kendal, Surabaya.

Stunting minangka kondisi nalika awak bocah luwih cendhek tinimbang umur sing disebabake malnutrisi kronis lan infeksi.
Anggota Komisi D DPRD Kota Surabaya, Cahyo Siswo Utomo tindak menyang Desa Pradah, Kali Kendal, Kemis (2/12). Didampingi Lurah Pradah Kali Kendal, Kepala Puskesmas Kupang Dukuh lan Babinsa kecamatan, nyumurupi langsung kahanane bocah-bocah balita sing ngalami stunting ing wilayah kasebut.

Bacaan Lainnya
banner 300x250

Sajrone kunjungan kasebut, Cahyo mratelakake perlune waspada lan kawigatosan serius babagan kasus stunting ing Surabaya utamane ing Desa Pradah, Kali Kendal. Kareben ora tambah gedhe lan amba, dene tren kasus stunting ing Surabaya sajrone limang taun kepungkur terus mudhun, bebarengan karo bantuan arupa paket parcel, kalebu kebutuhan pokok, vitamin, susu lan panganan sing bergizi. . Gunggunge, puluhan paket oleh-oleh diedum kanggo kulawargane bocah cilik sing stunting.

“Kasus stunting balita ing Pradah Kali Kendal prelu diwaspadai lan digatekake kanthi serius, supaya ora saya gedhe lan amba ngelingi tren kasus stunting ing Surabaya sajrone limang taun kepungkur wis suda,” ujare.

Kajaba iku, politisi enom PKS kasebut nambahake, komitmen Walikota marang masalah stunting ing Surabaya ora mung diturunake nanging target nol stunting. “Target walikota ngenani stunting ora mung ngurangi angka, nanging nol stunting,” jlentrehe.

Dene Lurah Pradah Kali Kendal, Hajar Sulistyono, S.Sos, M.Si njlentrehake ana 11 bocah balita sing ngalami stunting ing wilayahe. “Jumlah 11 balita stunting ing kecamatan Pradah Kali Kendal,” ujare.

Hajar uga ngapresiasi lan ngucapake matur nuwun marang kunjungane anggota DPRD Kota Surabaya. Lan pangarep-arep supaya penderita stunting ing wilayahe bisa nyuda, supaya bisa sukses kanggo kutha Surabaya.

“Matur nuwun rawuhipun anggota Komisi D, Pak Cahyo. Muga-muga penderita stunting ing wilayah Pradah Kali Kendal bisa nyuda lan iki bisa dadi sukses kanggo kutha Surabaya,” ujare.

Dhumateng para panampi paket bingkisan, Cahyo ngajeng-ajeng pitulungan ingkang dipunparingaken saged ngenthengaken beban kulawarga ingkang lare stunting.(mj)

Share and Enjoy !

banner 300x250

Pos terkait

banner 468x60

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.