Dagang Ngawur, Warga Genteng Besar Lapor Menyang DPRD Surabaya

dprd surabaya
banner 468x60

Metrojatim Surabaya – Saperangan warga sing manggon ing Jalan Genteng Besar nganakake dengar pendapat marang Komisi A DPRD Kota Surabaya.

Ing sidang kasebut, warga nglaporake masalah karo pedagang kaki lima (PKL) sing dodol ing ngarep omah.

Bacaan Lainnya
banner 300x250

Bagus Widodo, salah sawijine warga omah ing Jalan Genteng Besar no 10 mratelakake, dheweke lan sawetara warga sakiwa tengene mbantah anane PKL ing ngarep omahe, amarga dianggep ngganggu akses menyang lan saka pemilike. omah.

“Rong minggu kepungkur meh padha mbukak warung ing ngarep omahku. Aku langsung rembugan amarga ora ana kesepakatan saka Kelurahan lan Dewan,” ujare Bagus nalika ditemoni sawise sidang ing Komisi A DPRD Surabaya, Senin (6/12/2022).

Bagus kandha, masalah liyane yaiku polusi asap kobongan panganan sing disebabake dening PKL. Dheweke mratelakake, asap iki njalari warga sing manggon ing sacedhake PKL krasa panas lan mambu. Iku uga apik kanggo suggest sing kudu safety Applied, kayata conto cerobong asep.

“Ing lokasiku ana 10 kavling omah kanthi jumlah PKL 24. Sing (PKL) wis puluhan taun,” ujare.

Ing papan sing padha, Nuriati minangka Kepala Desa Genteng ngandharake yen wis ana sosialisasi marang warga lan PKL. Nalika ditakoni warga sing ngeluh nalika PKL mbukak warung, Nuriati menehi saran supaya PKL sing dodolan panganan bakar kudu pindhah menyang ngarep pasar genteng.

Kanggo sing dodolan wedang mangga, merga sing duwe omah dhewe ngijinake,” ujare Nuriati.

Sauntara kuwi, Ketua Komisi A DPRD Surabaya Pertiwi Ayu Khrisna njlentrehake, miturut Perda, dalan gedhe minangka papan sing didadekake lalu lintas kendaraan warga kutha lan dudu kanggo PKL.

“Iku hak sing duwe omah amarga dheweke sing mbayar PBB. Yen ana kahanan darurat, contone, kan, dheweke uga ngerti, kudu ngerti, ”ujare.(7/12/21)

Dheweke menehi saran supaya PKL iki nyewa papan ing ruko ing wilayah genteng supaya ora ana ing pinggir dalan. Miturut dheweke, papan kanggo PKL kanthi idin saka warga omah.

“Sanajan ora adoh saka warga, dampake uga kudu digatekake. Amarga awake dhewe uga saka Dewan ora gelem dicekal golek dhuwit kanggo mangan,” pungkase Ayu.(mj)

Share and Enjoy !

banner 300x250

Pos terkait

banner 468x60

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.