Buruh Tani Mbako Sumenep Nampa BLT

BLT
BLT Bupati Sumenep Achmad Fauzi pasrahake dening simbolis ing Balai Desa Banaresep Timur, Kecamatan Lenteng, Senin (12/06/2021).(foto; Humas)
banner 468x60

Metrojatim Sumenep – Buruh tani tembakau lan buruh pabrik rokok ing Kabupaten Sumenep nampa Bantuan Langsung Tunai (BLT) sing sumber dana saka Dana Bagi Hasil Cukai Hasil Tembakau (DBHCHT) kanggo taun anggaran 2021.

Bupati Sumenep, Achmad Fauzi ngendika, Pemkab Sumenep nyediakake BLT DBHCT kanggo nyuda beban buruh tani tembakau lan buruh pabrik rokok ing tengah pandemi COVID-19.

Bacaan Lainnya
banner 300x250

“Muga-muga bantuan iki bisa nyukupi kabutuhan saben dinane,” ujare Bupati ing sela-sela penyerahan bantuan kanthi simbolis ing Balai Desa Banaresep Timur, Kecamatan Lenteng, Senin (12/6/2021).

Saliyané iku, BLT iki uga minangka wujud apresiasi lan apresiasi marang buruh tani tembakau lan buruh pabrik rokok, kang padha sumbangsih nyurung perekonomian dhaérah.

“Wilayah tandur tembakau ing Kabupaten Sumenep adhedhasar data taun 2021 tekan 9.811 hektar, mundhak udakara 1.162 hektar saka taun sadurunge 8.649 hektar sanajan ana ing tengah pandemik COVID-19,” jlentrehe.

Bupati njlentrehake, sejatine produk tetanen sing unggul ing Kabupaten Sumenep, yaiku tembakau, jamu, kelor, klapa, bawang merah, lan cabe rawit. Nanging, saka kabeh produk tetanèn unggul, tanduran tembakau minangka andalan produk tetanèn tanpa nolak produk tetanèn liyane.

“Ingkang cetha, Pemkab Sumenep sampun nindakaken saperangan kagiyatan program minangka upaya ningkataken pemberdayaan petani tembakau, antawisipun pelatihan peningkatan kualitas bahan baku, panen lan penanganan pasca panen, ugi panyengkuyung budidaya tembakau. sarana lan prasarana. tembakau, minangka wujud panyengkuyung kabijakan Pemerintah Kabupaten Sumenep, kang nglibatake saperangan ahli ing bidange, minangka upaya ningkatake kualitas bahan baku tanduran tembakau,” ujare Bupati.

Dene panampa BLT DBHCHT ing taun iki, kanggo buruh pabrik rokok ana 1.446 jiwa lan buruh tani rokok 7.387 jiwa, gunggunge 8.833 jiwa. “Penerima bantuan tunai langsung iki kalebu 15 kecamatan ing dharatan ing 111 desa, kanthi nominal bantuan perorangan Rp 1 yuta 200 ewu,” pungkase.(mj)

Share and Enjoy !

banner 300x250

Pos terkait

banner 468x60

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.