Bupati Lumajang Nglakokake Evakuasi Korban sing Dikubur APG Semeru

lumajang
banner 468x60

Metrojatim Lumajang –Bupati Lumajang, Thariqul Haq lan Wakil Bupati Lumajang, Indah Amperawati, nyoba nglakokake evakuasi komprehensif para korban sing dikubur Gunung Awan Panas (APG) Semeru, Rebo (12/8/2021).

Sawetara korban sing dianggep ilang lan dikubur sawise awan panas Semeruini ora bisa ditemokake, amarga kondisi lapisan ngisor tumpukan sing isih panas.

Bacaan Lainnya
banner 300x250

“Kita wis nemokake sawetara korban sing dikubur lan kita tetep fokus nggoleki korban sing jerone antarane 1-2 meter,” ujare.

Dheweke nambahake, evakuasi uga kendala ing ngendi akses utama, yaiku jembatan Gladak Perak sing tumuju Kabupaten Pronojiwo, putus amarga ketabrak APG lan lahar dingin Gunung Semeru. Iki ndadekake akses paling cepet kanggo tekan lokasi bencana kudu nggunakake helikopter.

Tim evakuasi wis nindakake langkah ngresiki tumpukan awan panas sing ambane 15-20 meter.

“Usaha relokasi minangka pilihan sing paling apik kanggo para korban supaya masyarakat ora ngalami kedadeyan sing padha,” ujare.

Tariqul Haq lan Indah Amperawati mesthekake penanggulangan bencana lan para korban ditindakake kanthi cepet lan tanggap.(mj)

Share and Enjoy !

banner 300x250

Pos terkait

banner 468x60

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.