Rapat Tahunan 2021, Optimisme Jawa Timur Madep Mantep: Sinergi lan Inovasi Percepatan Pemulihan Ekonomi Jawa Timur

banner 468x60

Metrojatim Surabaya – Bank Indonesia percaya lan optimis yen ekonomi Jawa Timur bakal munggah ing taun 2021 lan 2022 selaras karo sinergi kebijakan lan inovasi saka Pemerintah Daerah, Bank Indonesia lan institusi/panguwasa liyane ing Jawa Timur kanggo nyepetake pemulihan ekonomi. Hal tersebut diungkapkan Budi Hanoto, Kepala Perwakilan Bank Indonesia Provinsi Jawa Timur, pada Rapat Tahunan 2021 “Optimisme Jawa Timur Bangkit: Sinergi dan Inovasi Percepatan Pemulihan Ekonomi Jawa Timur” yang digelar hari ini (24/11) di Surabaya.

Optimisme kanggo kebangkitan ekonomi Jawa Timur didhukung dening kondisi dhasar, sing utamane didhukung dening sektor pertanian lan kekuwatan sektor industri sing ndadekake Jawa Timur minangka ekspor manufaktur sing unggul. Kawontenan menika dipunkiyataken kaliyan inovasi saha sinergi saking maneka pihak kangge menggali potensi ingkang sampun wonten, kadosta ngiyataken kerjasama perdagangan antar daerah, digitalisasi ekonomi, ningkataken inklusivitas UMKM, lan ngembangake ekonomi syariah.

Inovasi lan sinergi kawicaksanan kasebut wis bisa njaga momentum kebangkitan ekonomi Jawa Timur ing taun 2021. Ing madyaning kabijakan pembatasan wilayah, ing triwulan III taun 2021 ekonomi Jawa Timur isih bisa tuwuh kanthi positif 3,23% (yoy). ), luwih dhuwur tinimbang Jawa (3, 03%, yoy). Sauntara kuwi, ing triwulan IV 2021, pemulihan ekonomi Jawa Timur diprakirakake bakal terus selaras karo penurunan kasus Covid-19.

Mundhake ekonomi Jawa Timur ing tengah-tengah pandemi Covid-19 ora bisa dipisahake saka 4 faktor kunci sukses, yaiku: (1) ndadekake Jawa Timur dadi Pimpinan Ekspor Industri Manufaktur; (2) nguatake Jawa Timur minangka Lumbung Pangan Nusantara (LPN); (3) optimalisasi digitalisasi ekonomi; lan (4) kalebu ekonomi Jawa Timur lumantar pengembangan UMKM, ekonomi syariah, lan pariwisata. Selaras karo iku, Gubernur Jawa Timur uga mratelakake, kunci sukses percepatan ekonomi Jawa Timur ora bisa uwal saka maneka prakarsa kang ditindakake Pemerintah Daerah, kayata nguatake kerjasama antar daerah lan ngoptimalake Lumbung Pangan Nusantara. didhukung dening sukses program vaksinasi kang dadi game changer kanggo Recovery ekonomi.

Ing ngarep, ana sawetara tantangan kanggo ekonomi Jawa Timur sing kudu diantisipasi, kalebu pemulihan ekonomi global sing ora rata, kesenjangan tingkat inflasi antarane kabupaten/kota ing Jawa Timur, pangembangan sumber daya manungsa lan kasedhiyan akses internet sing ora merata antarane wilayah lor. lan wilayah kidul Jawa Timur, lan standarisasi produk sing lemah lan pembiayaan UMKM sing winates. Adhedhasar tantangan kasebut, Bank Indonesia ngira yen ekonomi Jawa Timur ing taun 2022 bakal tuwuh luwih dhuwur tinimbang taun sadurunge, ing kisaran 5,0% nganti sd. 5,8% (yoy) utawa bali menyang pola pertumbuhan normal sadurunge pandemi Covid-19. Sauntara kuwi, inflasi diprakirakake tetep ana ing kisaran target inflasi nasional 3 + 1%, selaras karo peran aktif TPID, utamane liwat optimalisasi lumbung (LPN).

Rapat Tahunan Pemerintah Provinsi Jawa Timur lan Bank Indonesia Jawa Timur uga nganakake komitmen program bebarengan, kayata perluasan Rumah Kuratorial lan Pondok Pesantren Kurasi kanggo nyengkuyung 1000 produk UMKM, program perluasan Pasar Rakyat Siap Digital, kick off ikrar halal. produk UMKM, kick off perluasan program desa wisata halal lan program kandang komunal kanggo nambah produksi sapi potong. Kolaborasi iki diwujudake ing konteks penguatan ekosistem UMKM kanggo ekonomi Jawa Timur sing inklusif, mbangun Jawa Timur minangka Pusat Industri Halal sing unggul lan mujudake Jawa Timur minangka Lumbung Pangan Nusantara. (nw)

Share and Enjoy !

banner 300x250

Pos terkait

banner 468x60

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.